top of page

Lichtplan verbouwing

Een verbouwing is altijd spannend. Je wil natuurlijk dat het proces soepel verloopt én op tijd wordt afgerond. Tegelijkertijd wil je je zo min mogelijk bezig houden met het beantwoorden van lastige vragen van aannemers en installateurs. Daarom doen wij dat.

 

We ontwerpen een uitgebalanceerd lichtplan op basis van wat jij mooi vindt én zorgen voor de juiste vertaling naar de bouw.

Bosch verlichting, project Dedemsvaart low res-31.jpg
IMG_2048-2.jpg

Contact opnemen of binnenlopen

Stap 1

Bij een verbouwing mag een lichtplan niet ontbreken. Dus direct vanaf het moment dat jij besluit te gaan verbouwen, kun je bij ons binnenlopen of contact opnemen.

 

Als lichtadviesburo zijn we telefonisch en per mail goed bereikbaar. Heb je een fijn gevoel bij het eerste contact? Dan plannen we op korte termijn een afspraak in om je wensen tot in detail te bespreken.

Kennismaken in lichtstudio of bij jou op locatie

Stap 2

Afhankelijk van je wensen vindt de eerste afspraak plaats bij ons in de lichtstudio of bij jou op locatie.

 

Samen bespreken we de reden van de verbouwing of uitbouw, de bouwtekening en jouw ideeën over de ruimte, de stijl en de afwerkingen.

 

Krijg je bijvoorbeeld een nieuwe keuken, meer ruimte of een andere interieur stijl? Wat je wens ook is, een perfecte lichtbeleving maakt het af.

 

En met meer dan zestig jaar lichtervaring denken we over elk detail met je mee.

Lichtplan bespreken in showroom

Stap 3

Op basis van de bouwtekeningen en jouw wensen ontwerpen we het lichtplan, inclusief de aangepaste lichtpunten, maatvoeringen en benodigde bekabeling.

 

Onder het genot van een kop koffie in onze showroom, nemen we je stap voor stap hierin mee.

 

Uit meer dan 100 verschillende merken hebben we de mooiste designverlichting samengebracht in een indrukwekkend totaalconcept. Overal is over nagedacht.

Heb je zelf een specifieke lamp in gedachten die net niet het juiste licht geeft? Geen probleem. Met ons ruime aanbod zijn we in staat om flexibel mee te bewegen en het totaalconcept binnen no time weer in balans te brengen.

 

Jij bepaalt wat je mooi vindt, terwijl wij het lichtplan zowel esthetisch als licht-technisch bewaken.

 

Zodra je helemaal tevreden bent, bespreken we de begroting en geven we een indicatie van de levertijden. Zo weet jij precies wanneer je kunt genieten van het echte thuisgevoel of een perfect verlichte kantooromgeving.

Afstemming bouwteam

Stap 4

Vind je het fijn om de technische afstemming met het bouwteam uit handen te geven? Begrijpelijk.

 

We vertalen ons lichtplan naar een CAD-tekening, met daarin alle maatvoeringen en specificaties van de gebruikte armaturen. Dit maakt de overdracht van het lichtplan naar je aannemer en installateur overzichtelijk en voorkomt onnodige fouten.

 

Ook tijdens de bouw blijven we betrokken. Wil je bijvoorbeeld dat we controleren of de bekabeling volgens de tekening wordt aangelegd en of de stukadoor de wanden op de juiste manier afwerkt voor de inbouwverlichting? Dan doen we dat!

Montage en eventuele domotica

Stap 5

De installatie van designverlichting is een vak apart en moet vakkundig gebeuren. Daarom komen onze eigen monteurs bij je langs, die van elk product uit onze collectie weten hoe het gemonteerd moet worden.

 

Ook je interieur is bij hen in goede handen. Heb je gekozen voor bediening op afstand met een dimsysteem of domotica, zoals Casambi? Dan nemen we alle tijd om je precies uit te leggen hoe dit werkt.

 

We vertrekken pas wanneer alles naar behoren functioneert en jij 100% tevreden bent.

Afspraak lichtplan verbouwing

Benieuwd hoe we jouw verbouwing of uitbouw naar een hoger niveau tillen met licht?

 

Neem gerust contact met ons op.

 

We bespreken graag jouw specifieke situatie en wensen voor een passend lichtplan.

IMG_1808-1.jpg
bottom of page