top of page

Lichtplan nieuwbouw

Bij het bouwen van een nieuw huis of kantoor is alles nog mogelijk. Het lichtplan wordt vanaf het nulpunt opgebouwd en er is ruimte voor elke wens en de nieuwste lichttechnieken.

 

Niets staat in de weg om je architectuur en interieur op z’n mooist uit te laten komen. Fantastisch, toch? Je hoeft ons alleen maar vroegtijdig in te schakelen. Zodat wij je de technische vertaling en al het voorbereidende werk uit handen kunnen nemen.

IMG_0909-1.jpg
Lichtstudio vd Bosch, Deil-55-1.jpg

Contact opnemen of binnenlopen

Stap 1

Voor een soepel bouwproces is het slim om ons direct bij de start van het ontwerptraject in te schakelen. Als lichtadviesburo zijn we telefonisch en per mail goed bereikbaar en je kunt natuurlijk ook gewoon bij ons binnenlopen.

 

Heb je een fijn gevoel bij het eerste contact? Dan plannen we een afspraak in om je bouwplan en wensen tot in detail te bespreken.

Kennismaken in lichtstudio

Stap 2

We nodigen jou en eventueel ook je architect uit in onze lichtstudio. Samen bespreken we de bouwtekeningen en jouw ideeën over de ruimte, de stijl en de afwerkingen.

 

Met ruim zestig jaar lichtervaring denken we over elk detail met je mee. Wat je wens ook is, onze collectie van meer dan 100 merken designverlichting geeft het antwoord.

Lichtplan bespreken in showroom

Stap 3

Op basis van onze eerste afspraak ontwerpen we het lichtplan, inclusief de aangepaste lichtpunten, maatvoeringen en benodigde bekabeling.

 

We nemen je stap voor stap mee en leggen uit hoe we de mooiste designverlichting hebben samengebracht in een indrukwekkend totaalconcept.

 

Overal is over nagedacht. De verhouding in basislicht en decoratieve designverlichting is perfect in balans en geeft exact het gevoel waar jij naar op zoek bent.

 

Zodra je helemaal tevreden bent, bespreken we de begroting en geven we een indicatie van de levertijden. Het is namelijk belangrijk dat eventuele inbouwelementen op tijd beschikbaar zijn voor de aannemer en installateur. Hiermee voorkom je een vertraging in het bouwproces.

 

We begeleiden het traject graag voor je, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt voor alle partijen.

Afstemming bouwteam

Stap 4

Vind je het fijn om de technische afstemming met het bouwteam uit handen te geven? Begrijpelijk.

 

We vertalen ons lichtplan naar een CAD-tekening, met daarin alle maatvoeringen en specificaties van de gebruikte armaturen. Dit maakt de overdracht van het lichtplan naar je aannemer en installateur overzichtelijk en voorkomt onnodige fouten.

 

Ook tijdens de bouw blijven we betrokken. Wil je bijvoorbeeld dat we controleren of de bekabeling volgens de tekening wordt aangelegd en of de stukadoor de wanden op de juiste manier afwerkt voor de inbouwverlichting? Dan doen we dat!

Montage en eventuele domotica

Stap 5

De installatie van designverlichting is een vak apart en moet vakkundig gebeuren. Daarom komen onze eigen monteurs bij je langs, die van elk product uit onze collectie weten hoe het gemonteerd moet worden.

 

Ook je interieur is bij hen in goede handen. Heb je gekozen voor bediening op afstand met een dimsysteem of domotica, zoals Casambi? Dan nemen we alle tijd om je precies uit te leggen hoe dit werkt.

 

We vertrekken pas wanneer alles naar behoren functioneert en jij 100% tevreden bent.

Afspraak lichtplan verbouwing

Benieuwd hoe we jouw nieuwe woning of kantoor naar een hoger niveau tillen met licht?

 

Neem gerust contact met ons op.

 

We bespreken graag jouw specifieke situatie en wensen voor een passend lichtplan.

IMG_1914-1.jpg
bottom of page