Een gezonde lamp

31.07.2019

 

 

De bijbehorende lamp geeft je letterlijk meer lucht.

 

Toen uitvinder Julian Melchiorri een jaar geleden zijn ´bionic chandelier´ presenteerde viel dit niet direct op. Toch is de vinding interessant. De bionic chandelier is namelijk een lamp die is voorzien van resevoirs gevuld met levende algen. Deze algen zorgen ervoor dat het licht door middel van fotosynthese wordt omgezet in zuurstof. Hierdoor kun je in de ruimte waar de lamp hangt makkelijker adem halen. Dit is een ideale oplossing voor kantoortuinen.

Inmiddels blijkt uit studies echter dat er veel meer mogelijk is. Zo blijkt uit onderzoek dat de algen de zon doorlaten. Hierdoor ontwikkelt men toepassingen om de algen te integreren in zonnepanelen. Op deze manier brengen de zonnepanelen naast het rendement op de stroomrekening ook extra zuurstof op. Op deze manier zouden de gevolgen van illegale houtkap en smogvorming op natuurlijke wijze bestreden kunnen worden. Ook kan op die manier de luchtkwaliteit in veel binnensteden verbeterd worden. Zoals je in de video ziet levert de vinding ook een veel groener aangezicht voor de binnenstad op.

 

 

Please reload

Onze lichtadviseurs
Recente berichten

August 22, 2019

July 31, 2019

Please reload

Laura van den Bosch, Eigenaresse/lichtadviseur

Tanja

Lichtadviseur

Alex

Lichtadviseur

Marc

Technisch adviseur

Martijn

Lichtadviseur