Licht: Ken je design klassiekers, dag 5

Vandaag een rasechte Amsterdammer in de top tien: De Lotek van Benno Premsela, ontworpen in het jaar 1982

De naam Lotek is bedacht door Premsela zelf en verwijst naar de 'low-tech' die nodig is om het armatuur te maken. Tegelijk klinkt het Japans, wat past bij de Oosterse uitstraling van het armatuur. Het ontwerp is geïnspireerd op de papieren lampen van de Japanner Isamu Noguchi. Eenvoudig zelf te monteren, als kubus van 30 cm op tafel, of op de bijgeleverde pootjes als vloerlamp van 60, 90 en 120 cm hoog. De Lotek-lampen zijn dus zeer geschikt als sfeermaker in de huiskamer. Benno Premsela zei het volgende over zijn Lotek: ‘Een armatuur moet zorgen voor voldoende lichtspreiding in de kamer en goed licht geven om bij te lezen. Bovendien mag het licht niet verblinden en moet een lamp betaalbaar zijn. De Lotek voldoet aan al deze eisen. De lamp is t/m 31 oktober in de aanbieding van 95,- euro voor 75,- euro.

Lotek

#licht #klassieker #design #lotek

Onze lichtadviseurs

Laura van den Bosch, Eigenaresse/lichtadviseur

Tanja

Lichtadviseur

Alex

Lichtadviseur

Martijn

Lichtadviseur

Marc

Technisch adviseur

Recente berichten