Licht: Ken je design klassiekers, dag 3

28.09.2017

Vandaag brengen we de Panthella van Louis Poulsen onder de aandacht in onze lijst van klassiekers.

De Panthella werd ontworpen in 1971 en is één van de populairste ontwerpen van Verner Panton. Verner Panton had als doel een armatuur te ontwerpen waarin zowel de kap als de voet diffuus licht doorlaten. De wens was een lichtobject te creëren en om zich los te maken van de toen alom toegepaste voet en stoffenkaplamp. De lichtbron van de lamp gaat verscholen achter een melkwit, halfrond acrylaat scherm en een witte, trompetvormige voet draagt bij aan een mooie lichtspreiding en een uitgebalanceerde vorm.

Aanvankelijk werd de lamp geproduceerd in diverse uitvoeringen, maar tegenwoordig is de Panthella met wit scherm en witte voet de enige versie die nog in productie is. Deze is er als vloerlamp en als tafellamp.

 

 

 

Please reload

Onze lichtadviseurs
Recente berichten

August 22, 2019

July 31, 2019

Please reload

Laura van den Bosch, Eigenaresse/lichtadviseur

Tanja

Lichtadviseur

Alex

Lichtadviseur

Marc

Technisch adviseur

Martijn

Lichtadviseur