Licht: Ken je design klassiekers, dag 1

26.09.2017

De aankomende tien dagen hebben we voor u een overzicht van tien design klassiekers. Ontwerpen waarvan wij vinden dat ze zich door de jaren heen bewezen hebben en vandaag de dag nog steeds een prachtige aanwinst zijn in het interieur. Het bleek voor ons onmogelijk een absolute nummer 1 te kiezen, om die reden onze top tien in willekeurige volgorde.

Vandaag is dat de tafellamp Pipistrello van Martinelli luce, in 1965 ontworpen door Gae Aulenti. Dit armatuur heeft in 2015 zijn 50-jarige bestaan gevierd en was van oorsprong alleen leverbaar in de kleuren wit en donkerbruin (oogt zwart). Vandaag de dag zijn er vele kleuren aan toegevoegd en is er ook een kleinere uitvoering. Het is een organisch ontwerp en het in hoogte kunnen verstellen verwijst voor mij naar de natuurlijke groeibeweging welke terug te vinden is in de natuur.

 

 

 

 

Please reload

Onze lichtadviseurs
Recente berichten

August 22, 2019

July 31, 2019

Please reload

Laura van den Bosch, Eigenaresse/lichtadviseur

Tanja

Lichtadviseur

Alex

Lichtadviseur

Marc

Technisch adviseur

Martijn

Lichtadviseur