Nieuw in onze collectie: Shoelace


De collectie ‘Shoelace’ van het Spaanse merk Metalarte bestaat uit vijf modellen: twee hanglampen, twee tafellampen en een vloerlamp. Ze worden gemaakt van handgeknoopte veters in rood, zwart, grijs, fluor en multicolor. Elke lamp is anders en daardoor uniek.

Wat deze collectie extra bijzonder maakt, is het gedachtegoed erachter. Het idee ontstond uit een samenwerking binnen een sociaal project met schoenenmerk Camper. Via dit project krijgen mensen die in het verleden op straat leefden een nieuwe kans. Het idee was de groep niet alleen werk te bieden in de vorm van het vervaardigen van de lampen, maar hen ook te betrekken bij het ontwerpproces.

Een prachtig initiatief; het toont aan dat design kan bijdragen aan een betere samenleving. Als ik de mensen achter dit project spreek, blijkt meteen dat het voor hen meer betekent dan puur liefdadigheid. Het project biedt mensen de kans op een betere toekomst en een manier om zich creatief te uiten.

Op dit moment presenteren wij enkele modellen uit de collectie.

Prijs vanaf €350,- .


Onze lichtadviseurs

Laura van den Bosch, Eigenaresse/lichtadviseur

Tanja

Lichtadviseur

Alex

Lichtadviseur

Martijn

Lichtadviseur

Marc

Technisch adviseur

Recente berichten