Vakbeurs Light + Building in Frankfurt

Op het gebied van lichttechniek halen we iedere editie van Light + Building weer ons hart op. Ook tijdens de vakbeurs van 2016 waren geweldige nieuwe ontwikkelingen zien.

Dit keer viel met name de Oled op, een flinterdun lichtgevend velletje. Oled staat voor organic LED, een techniek die lichtarmaturen, maar bijvoorbeeld ook televisieschermen en smartphones, buigbaar maakt. De mogelijkheden van Oled zijn legio; nu al is zichtbaar hoe deze ontwikkeling onze kijk op licht gaat veranderen.

Wat lichtopbrengst en dimbaarheid betreft mag aan Oled nog wel wat worden gesleuteld. Toch waren in Frankfurt al werkbare toepassingen te zien, met name in de lichtsystemen van het Duitse merk Buschfeld. Onze lichtadviseur Tanja ??: ‘Ik vind Oled een aanvulling op bestaande lichttechnieken. Het grafische systeem biedt talloze mogelijkheden in een lichtspel met spots. Maar met de algemene verlichting die de Oled geeft is, het wel helemaal compleet.’


Onze lichtadviseurs

Laura van den Bosch, Eigenaresse/lichtadviseur

Tanja

Lichtadviseur

Alex

Lichtadviseur

Martijn

Lichtadviseur

Marc

Technisch adviseur

Recente berichten