Brasserie De Bank is een ontmoetingsplek

Gert Verhoeven en Ernst Schuurkamp begonnen de Harderwijkse brasserie ‘De Bank’ in het pand waar voorheen de SNS-bank was gehuisvest. Ze lieten het rigoureus verbouwen om er een sfeervolle, eigentijdse horeca gelegenheid van te maken.

Dankzij de ervaring die de nieuwe eigenaren opdeden in eerdere horecazaken, konden ze veel in eigen beheer uitvoeren. Ze vulden de basisverlichting zelf in met railsystemen en spots. Maar vanwege het industriële karakter vroeg het pand om extra sfeer. Lichtstudio van den Bosch kreeg de vraag mee te denken over oplossingen met licht.

Het lichtplan Het pand ligt aan een drukke weg en heeft een groot raam dat op die weg uitkijkt. Een compositie van lampen in verschillende vormen en kleuren benadrukt de hoogte van de ruimte. Het kleurgebruik geeft optisch warmte en versterkt de eigentijdse uitstraling. Als bijkomend voordeel valt het pand met deze ‘lampencollage’ op bij passanten.

De brasserie is vrijwel de hele dag open. ’s Morgens zitten gasten met koffie en huisgebakken koek of taart door kranten te bladeren aan de grote leestafel. Aan de bar is het rond borreltijd gezellig keuvelen en ’s avonds staan seizoensgerechten op het menu. De gastheren willen dat jong en oud zich hier thuis voelen. Warmte, licht en openheid tekenen de sfeer; het lichtplan ondersteunt dit.

 

De brasserie heeft twee ruimtes voor privé-diners en kleine partijen. Hier is gekozen voor ronde lampen in verschillende diameters met witte, over een frame gespannen stof. Deze verspreiden een diffuus, zacht licht dat sfeer en warmte creëert.

© 2017 van den Bosch Lichtadvies         Waltorenstraat 3, 3841 KN Harderwijk, tel. 0341 - 41 33 19         
Vacatures     Algemene Voorwaarden
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle