Voor de aankoop van een enkele lamp tot het ontwerpen en turn-key opleveren van een compleet lichtconcept, en alles daartussen, kunt u terecht bij Lichtstudio Van den Bosch. We bespreken graag de mogelijkheden die het beste passen bij uw situatie.
Lichtadvies in een bestaand interieur

Creatieve oplossingen in een bestaand interieur

Een bestaande situatie uitlichten brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Zelden zitten de lichtpunten op de juiste plaats; dat vraagt om slimme, creatieve oplossingen. Een mooie lamp aanschaffen is één, het gaat er uiteindelijk om het juiste licht te creëren in een ruimte of interieur. Licht is persoonlijk, zowel in vorm als functie, en er valt heel veel te kiezen. Zeker met LED is het belangrijk te weten wat de mogelijkheden zijn. We kunnen met u meedenken aan de hand van foto’s, maar we komen ook graag bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken en uw wensen te bespreken. Op die manier krijgt onze lichtadviseur een goed beeld van wat nodig is voor een passend en creatief ontwerpplan.

Lichtadvies bij verbouwing

Lichtadvies bij een verbouwing

Er kunnen tal van redenen zijn voor een verbouwing of uitbouw van uw woning. Bijvoorbeeld een nieuwe keuken, meer ruimte of misschien wilt u een andere interieurstijl. Soms moeten plafonds worden vervangen of muren verplaatst en is nieuw stucwerk nodig. Dit biedt een uitgelezen kans om lichtpunten op de juiste plaatsen aan te brengen. We denken hierin graag met u mee. Vanaf een tekening of op locatie verzamelen we zo veel mogelijk informatie. We bespreken hoe u de ruimte voor ogen heeft, en aan welke stijl en afwerkingen u denkt. Uiteraard nemen we in het lichtplan ook de technische facetten mee. We kijken bijvoorbeeld welke mogelijkheden er zijn voor inbouw en hoe de lichtinval in de ruimte is. Het lichtplan brengt alle ingrediënten samen tot een mooi, spannend en passend geheel.

Lichtadvies bij nieuwbouw

Een lichtconcept voor nieuwbouw

Een nieuw huis bouwen betekent een enorme reeks keuzes maken. Alles moet bedacht, geselecteerd en besloten worden. Ondanks al dat denkwerk blijken in de praktijk soms bepaalde ontwerpkeuzes of aansluitingen vergeten te zijn. Een aanpassing tijdens de bouw betekent meestal vertraging bij de oplevering van het huis. Daarom is het verstandig vroegtijdig onze lichtadviseurs bij het ontwerp- en bouwtraject te betrekken. Dat kan u bovendien aanzienlijke besparingen opleveren omdat u kostbaar meerwerk voorkomt. Bij een nieuwbouwtraject maken we eerst een afspraak met u en/of uw architect om de tekeningen en wensen door te nemen. We inventariseren uw ideeën over de inrichting en de functies van de ruimtes en maken op basis daarvan een schetsontwerp van het lichtplan. Desgewenst kunnen we dit schetsontwerp vertalen in een CAD-tekening. Hierin staan alle maatvoeringen en specificaties van de gebruikte armaturen. Dit maakt overdracht van het plan overzichtelijk naar uw aannemer en installateur en het voorkomt fouten.

Begeleiding lichtplan

Begeleiden

Bij een lichtplan voor nieuwbouw neemt Lichtstudio Van den Bosch u al het voorbereidende werk uit handen. Op basis van de tekeningen van de architect ontwerpen we een lichtplan, inclusief bekabeling, maatvoering en lichtpunten. Dat doen we het liefst vóórdat de aannemer en/of installateur met de uitvoering beginnen om hoge kosten voor meerwerk te voorkomen. Tijdens de bouw werken we nauw samen met de uitvoerders. We kijken of ze de bekabeling aanleggen volgens tekening en controleren of de stukadoor wanden op de juiste manier afwerkt voor inbouwverlichting. Dan heeft u daar geen omkijken naar en krijgt u het beste resultaat.

Design verlichting Lichtadvies

Leveren

Lichtstudio Van den Bosch heeft meer dan honderd merken designlampen en lichtarmaturen in haar collectie. We helpen u daar een selectie uit te maken die optimaal aansluit bij uw wensen. Uiteraard zorgen we ook voor de levering; vaak komen we uit op een combinatie van lampen van verschillende merken. Soms zijn deze uit voorraad leverbaar, maar zeker armaturen met glasconstructies gaan vaak pas in productie nadat een order is geplaatst. In dat geval komt de levertijd in de regel uit op zes tot acht weken.

Verlichting monteren

 Monteren

Een lamp mooi ophangen is een vak apart. Daarom gebeurt bij ons de montage in eigen beheer. Van alle producten uit onze collectie weten we exact hoe ze moeten worden gemonteerd. Heeft u voor een bepaalde lamp niet de juiste dimmer of schakelaar, dan passen we dat meteen aan. Veel armaturen bevatten kwetsbare elektronica, tijdens het gebruik kan weleens een onderdeeltje stuk gaan. Ook voor nazorg komen we uiteraard bij u langs. Het installeren van domotica en schilder- of stucwerk doen we niet zelf, maar we kunnen u wel diverse betrouwbare professionals aanbevelen.